Els nens i les nenes de P-3 hem anat d'excursió a la granja de Can Deu, a Sabadell. Ens ha agradat molt la visita, perquè hem vist tots els animals que estem treballant aquests dies a classe: les gallines, la vaca, el ruc, el porc, la cabra... Ens hem divertit molt fent de grangers i grangeres, hem pogut donar de menjar a alguns d'aquests animals i mirar-los de ben a prop.
També hem visitat l'hort, molt ben vigilat per l'espantaocells, i allà hem pogut cavar, hem regat i fins i tot hem plantat mongetes!
Aquestes són algunes de les fotografies que hem fet. Pare i mare, mireu-les amb nosaltres que us ho explicarem!!
EL BLOG D'EDUCACIÓ INFANTIL DE L'ESCOLA PAU CASALS DE MONTMELÓ (Tram dels Petits)
divendres, 23 de març del 2012
diumenge, 11 de març del 2012
FEM PASTA DE SAL
Els nens i les nenes de P-4 estem treballant una unitat didàctica que es diu "El forner", i un dels racons que estem fent aquests dies és el de la pasta de sal. Voleu saber com es fa?
Necessitem: . 1 got d'aigua
. 1 got de sal
. 2 gots de farina
. un rajolí d'oli o de glicerina
Posem tots els ingredients en un bol, i els barregem i els pastem bé. Si queda molt enganxós, hi podem afegir més farina.
Quan la massa ja no s'enganxa als dits, vol dir que ja està al punt, i podem començar a modelar-la.
Nosaltres estem fent panets, coques, ensaïmades, donuts... perquè volem fer un forn de pa a la classe!!
La pasta de sal es pot coure al forn, i també es pot acolorir amb pintura o amb espècies o amb colorant alimentari... però no es pot menjar, eh?
Famílies: us animeu a passar una tarda divertida fent pasta de sal a casa?
Necessitem: . 1 got d'aigua
. 1 got de sal
. 2 gots de farina
. un rajolí d'oli o de glicerina
Posem tots els ingredients en un bol, i els barregem i els pastem bé. Si queda molt enganxós, hi podem afegir més farina.
Quan la massa ja no s'enganxa als dits, vol dir que ja està al punt, i podem començar a modelar-la.
Nosaltres estem fent panets, coques, ensaïmades, donuts... perquè volem fer un forn de pa a la classe!!
La pasta de sal es pot coure al forn, i també es pot acolorir amb pintura o amb espècies o amb colorant alimentari... però no es pot menjar, eh?
Famílies: us animeu a passar una tarda divertida fent pasta de sal a casa?
divendres, 9 de març del 2012
LA VELLA QUARESMA
Tal i com mana la tradició, un any més la Vella Quaresma ens ha vingut a visitar. És una vella dejunadora i amant de la vida sana, que ha desterrat el rei Carnestoltes. Té set cames, una per a cada setmana d’aquest període que ve després del Carnaval, i que dura 40 dies.
Així, la Vella Quaresma ens recorda la conveniència de menjar peix, fruita i verdures i és alhora un calendari molt especial que ens ajuda a comptar el temps que falta per a què arribi la primavera.
Aquest divendres la Vella Quaresma ens ha recordat que cal menjar molt de peix, un mínim de 3 o 4 racions per setmana, i ens ha ensenyat un poema molt bonic:
EL PEIX
TENS LA CUA
VIROLADA.
TENS ESCATES
MOLT LLUENTS.
TOT NEDANT
OBRES LA BOCA,
PERÒ SENSE DIR MAI RES.
Núria Albó.
Així, la Vella Quaresma ens recorda la conveniència de menjar peix, fruita i verdures i és alhora un calendari molt especial que ens ajuda a comptar el temps que falta per a què arribi la primavera.
Aquest divendres la Vella Quaresma ens ha recordat que cal menjar molt de peix, un mínim de 3 o 4 racions per setmana, i ens ha ensenyat un poema molt bonic:
EL PEIX
TENS LA CUA
VIROLADA.
TENS ESCATES
MOLT LLUENTS.
TOT NEDANT
OBRES LA BOCA,
PERÒ SENSE DIR MAI RES.
Núria Albó.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)