dijous, 27 de febrer del 2014

ESMORZAR MEDIEVAL PER DIJOUS GRAS

Aquest matí, per celebrar dijous gras, hem fet un esmorzar medieval com els que devien fer a l'època dels castells: bon pa de pagès amb oli, sal o mel, botifarra d'ou, i també fruita com poma, raïm, panses, dàtils...
Teníem unes taules parades al pati i ens hem anat servint del que ens venia més de gust: estava tot boníssim!

dimecres, 26 de febrer del 2014

DANSES MEDIEVALS AL CASTELL DE CASALS

Hem après que a la Sala Comú del castell sovint hi havia diversos entreteniments, i que als habitants dels castells els agradava ballar.  A nosaltres també ens agrada, i per això hem estat ballant al ritme de la música medieval:






dimarts, 25 de febrer del 2014

TALLER DE CORONES

Els nens i les nenes d'Educació Infantil hem decidit que volem ser cavallers i dames del Castell de Casals. Per això hem organitzat un taller per fabricar-nos unes corones ben xules.  Us ensenyem només unes quantes fotos, perquè us imagineu l'activitat, però les corones les lluïrem més endavant.






JUGUEM A FER CASTELLS

Una de les activitats que farem durant aquesta setmana cultural serà la de construir castells amb caixes de cartró.  A la sala de psicomotricitat les mestres ens han preparat moltes caixes de mides diferents, i hem de treballar en equip per tal d'aixecar un castell ben gran.  Nosaltres decidim si li posem torres, porta, merlets...





També disposem de robes i accessoris amb els que podem guarnir-nos com si fossim habitants d'aquest castell medieval en què se'ns ha convertit l'escola.
La majoria volem ser nobles i cavallers que passen per la sala comú.






Ens agrada construir coses i jugar amb materials de rebuig i de molt poc cost, perquè la resta... ja ho posa la nostra imaginació!

dilluns, 24 de febrer del 2014

COMENÇA LA SETMANA CULTURAL

Aquest matí, en arribar a l'escola, hem vist que en passava una de grossa: l'escola Pau Casals s'ha convertit en un castell!
A l'entrada ens esperava el Baró de Casals i la baronessa, que ens han encarregat una missió:  com que el castell de Casals no està acabat, nosaltres els hem d'ajudar.  Als nens i les nenes d'Educació Infantil ens han encarregat que construïm la Sala Comú. 
Per fer-ho millor, ens han deixat un bufó a cada classe que ens explicarà com era la vida al castell i ens ajudarà molt.

A les aules ja hem començat a treballar: hem fet una visita a tots els espais de l'escola,  i hem buscat informació de com eren els castells, com s'hi vivia, i especialment de la Sala Comú.  Com era? Què s'hi feia?


divendres, 21 de febrer del 2014

ENS HAN MAQUILLAT!!

Les estudiants del mòdul d'estètica de l'Institut de Montmeló han vingut a visitar-nos.  En aquesta col·laboració amb l'escola, les alumnes han practicat els maquillatges de fantasia amb els nens i les nenes de P-4 i P-5, i ens ha agradat molt.
Volem agrair a les alumnes i a les seves professores el treball que van fer.  Moltes gràcies, us esperem l'any vinent!
Aquí podeu veure com va anar l'activitat:


dilluns, 10 de febrer del 2014

EDUCACIÓ VIAL A P-5

Dilluns vam rebre la visita de l'Eli, que és policia municipal de Montmeló.  A partir d'un joc molt divertit, vam estar parlant de les normes d'educació vial que hem de conèixer i respectar els nens i les nenes de la nostra edat.  L'Eli també ens va parlar de la seva feina i va resoldre els dubtes que teníem.  Gràcies i fins la propera!


dilluns, 3 de febrer del 2014

EXPERIMENTS A P-4

Els nens i les nenes de les classes de P-4 hem estat fent uns experiments molt interessants.   A partir de l'observació directa i la manipulació de diferents materials ens hem acostat una mica més a la ciència. Els experiments que hem fet han estat:

ELECTRICITAT ESTÀTICA:
què passa si freguem un globus amb un drap?  i quan l'acostem a diferents materials?

SURA/NO SURA:
quins objectes suren i quins no?  Per què una "barqueta" s'enfonsa i l'altra no?

L'AIRE PESA:
Què té de diferent un globus que està inflat d'un altre que no ho està?  Què passa amb l'aire que té a dins?