dilluns, 11 de maig del 2020

RECOMANACIONS P4. Setmana 11 de maig

Hola de nou DINOSAURES, CAVALLS I EUGUES:
Com esteu?
Un ocellet ens ha dit que molts de vosaltres esteu anant a passejar pel riu i ho esteu passant molt bé.  Ens alegrem molt que ja podeu sortir una mica més.
Aquesta setmana us deixem més activitats de les abelles i alguna sorpresa més...

PER MIRAR I ESCOLTAR

Aquí teniu uns vídeos que parlen de més coses de les nostres amigues les abelles:





I per riure una mica, aquest episodi dels minúsculs:


PER LLEGIR

Potser des de casa o passejant les heu pogut veure.  Observeu-les i no els feu mal perquè ajuden molt portant el pol·len d'unes flors a les altres.

Si mirem una abella amb una lupa, veurem millor quina forma té:
Què n'obtenim, de les abelles?  Demaneu a casa que us ajudin a llegir aquests noms:

Amb material que tingueu a casa, inventeu-vos una sèrie:

FEM DE CUINERS?

Us deixem un llibre de cuina per a què pugueu realitzar amb la família una recepta que està per llepar-se els dits. (Hi ha un ingredient que el fan les abelles, a veure si sabeu quin és).


CANTEM UNA ESTONA

Aquí teniu una altra cançó d'abelles per aprendre i per ballar

ENS AJUDEU A FER UNA ENQUESTA?

Si cliqueu a aquest enllaç, podeu respondre a unes preguntes sobre insectes.  Envieu els resultats i veureu quants punts heu obtingut.
https://forms.gle/RoBaKytcnMF1NB8UA

PARLEM D'EMOCIONS

LA POR
https://get.google.com/albumarchive/110258442099006389783/album/AF1QipM0heGkIfX-L6eKIYwqTG9KWS5nEOO870g9FM8j#slideshow/5591439729884380258

LA CAPSA MENJA PORS

Després de la conversa proposarem als infants dibuixa/escriure allò que més por els fa.  Un cop fet el dibuix, els infants posaran dins la capsa menja-pors les seves pors.  La capsa serà anònima i no s'ensenyarà a ningú.  Amb això fomentarem que l'infant expressi lliurement les seves pors sense tenir vergonya a què aquestes se sàpiguen.  Finalment entre tots decidirem què fer amb la capsa de les pors.  Algunes opcions poden ser anar a llençar-la al contenidor blau, enterrar-la (si tenim pati o jardí), guardar-la a les golfes, etc... el que sigui.  Són les seves pors i han de ser ells els que decideixin què fer-ne.

L'AMULET ANTI-POR
Com a activitat final crearem el nostre amulet anti-por, que ens protegirà i espantarà les nostres pors.  Amb una pedra pintada amb pintura acrílica crearan el seu petit monstre anti-por.  Amb ulls animats i retoladors permanents per la boca, orelles, nas... Cadascú es farà el seu amulet per quan el necessiti, ja siguin les nits o altres situacions que els provoquin aquesta emoció.  Serà una pedra petita perquè la puguin portar allà on calgui. 
Pot ser aquest amulet o qualsevol altre que els proporcioni seguretat.

GRAFISME CREATIU

Per fer aquesta proposta necessitem:

  • 1 dau que fabricareu amb una capsa petita que tingueu per casa (per exemple, de cafè).  A cada cara li heu d'enganxar un paper amb un grafisme diferent.
  • Retoladors, plastidecors, ceres... (el material que tingueu a casa)
  • Escuradents
  • Plastilina (si no en teniu, al final de tot us deixarem una recepta per fer-la casolana)

Es juga així:
  1. Llanceu el dau i dibuixeu el grafisme que surt.  Podeu llançar el dau tantes vegades com vulgueu i jugar amb algun familiar.
  2. Ara feu el grafisme que us ha sortit amb plastilina, seguint la cara del dau que us ha tocat i/o els models treballats.
  3. Finalment decoreu els vostres grafismes fent puntets, ratlletes... amb els escuradents.

Aquesta abella vol arribar fins a la flor.  Us atreviu a fer, amb colors sobre paper i/o plastilina, el traç que representa el moviment de l'abella quan es desplaça volant? ENDAVANT!


DE TOTES AQUESTES ACTIVITATS QUE HEM PROPOSAT, ENS AGRADARIA QUE ENVIEU FOTO DE LA RECEPTA DE LES GALETES I D'UNA DE LES ACTIVITATS DE GRAFISME (TRIEU VOSALTRES).  TAMBÉ ESPEREM QUE ENVIEU RESPOSTES DE L'ENQUESTA DELS INSECTES.

I AQUESTA SETMANA ENS VOLEM ACOMIADAR D'UNA FORMA MISTERIOSA... SI CANVIEU ELS MONSTRES PER LA LLETRA QUE TÉ CADASCUN,  PODREU ENDEVINAR QUÈ ÉS EL QUE US ENVIEM...

=====================================

RECEPTA DE PLASTILINA CASOLANA:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada