dilluns, 4 de maig del 2020

RECOMANACIONS P3. Setmana 4 de maig

Hola CARGOLS!
Com esteu?  Esperem i desitgem que tant vosaltres com les vostres famílies estigueu portant aquest confinament de la millor manera.  Aquí deixem unes propostes d'activitats per fer durant aquesta setmana.  Esperem que gaudiu fent-les!

FEM MATEMÀTIQUES JUNTS!




I ara una pregunta: quin dia de la setmana és avui?  I demà?

Famílies: podeu repassar cada dia els dies de la setmana, i anar-los preguntant quin dia és avui? i demà? i ahir? perquè vagin agafant de mica en mica consciència del significat del temps.











Us podeu ajudar amb la cançó de la Dàmaris Gelabert "ELS DIES DE LA SETMANA":

ENDEVINA, ENDEVINA...

Agafa dues joguines de la mateixa categoria, per exemple:

  • 2 nines
  • 2 pilotes
  • 2 animals
En un primer moment, l'adult escull una de les joguines mentalment (és un SECRET) i comenceu a descriure-la.  El vostre fill o filla haurà d'endevinar de quina joguina es tracta.  Més endavant serà el nen o la nena qui tria una joguina i comença a descriure-la.  Amb aquest joc treballarem vocabulari i ens iniciarem en la descripció.


EXPRESSIÓ CORPORAL I LLENGUATGE MUSICAL

Ja sabem moltes coses dels cargols però ara que ja ha arribat la primavera i tot és verd, els cargols aprofiten quan plou per sortir a passejar, refrescar-se i menjar herba fresca.
Després d'escoltar el conte "El Pep i l'Adela, de la tristesa a l'alegria", proposat la setmana anterior, i recordar la història dels protagonistes Pep i Adela, us proposem descobrir la història d'un altre cargolet, ballar amb ells i fer unes activitats en relació.  Preparats?  Doncs... som-hi

Conte: "EL CARGOL I L'HERBA DE POLIOL"

 


Aquests dies hem repassat les nostres parts del cos però, i les dels cargols, quines són?
Llegiu els noms als infants mentre assenyaleu.  Demaneu-los que repeteixin el vocabulari, fixant-nos en una correcta pronúncia.

Ara escoltarem, cantarem i ballarem aquestes dues cançons, al mateix temps que movem el cos, imitem els cargols i assenyalem les parts del seu cos:
  • Imiteu els seus desplaçaments (arrossegant-vos pel terra)
  • Amagueu-vos dins la closca, com fa el cargolet Pep del conte quan està trist, expressant-ho amb el tancament del cos.  Us ajupiu, amagant el cap entre les cames i braços a sobre del cap.
  • Posteriorment, tal com expressa en Pep i l'Adela l'alegria, us poseu de peu i estireu braços i cames, amb el cap recte i estirat, ulls ben oberts per observar tot el que us envolta.
  • Col·loqueu els dits índexs a sobre del cap i balleu movent les "banyes".

Cançó: "EL CARGOL I L'HERBA DE PONIOL"


Cançó: CARGOL, TREU BANYA



Ha plogut aquests dies, tots els cargols han sortit a passejar i hem pogut gaudir, després de la pluja i el sol, de  l’ARC DE SANT MAR.  La natura ens regala i ensenya els diferents colors.  Us proposem cantar, ballar aquesta cançó i visualitzar les imatges que l'acompanyen!



Cançó: COLORS DE L'ARC DE SANT MARTÍ




JOC DELS COLORS

Per acabar, i després de gaudir amb la cançó dels colors de l'arc de Sant Martí, us proposem un joc de classificació d'objectes segons el seu color.

  • Expliqueu als infants els 3 colors que fareu servir per fer la classificació d'objectes: VERMELL - BLAU - GROC
  • Acordeu 3 recipients (capsa, safata,...) per col·locar els objectes i marqueu cadascun d'aquests amb el color corresponent.
  • Podeu posar música de fons i els infants han de buscar per casa objectes vermells, grocs i blaus; podeu acompanyar-los i ajudar si ho necessiten.  Finalment, han de col·locar cada objecte al recipient del color corresponent i podeu fer un recompte dels objectes trobats, verbalitzant (que el nen o la nena digui en veu alta): nom i color de l'objecte, comptar quants n'hi ha i dir el número.



Cargols, aquípodreu veure un vídeo amb un recull de fotos que heu anat enviant.
Esperem que us agradi!!!



CARGOLS,
ESPEREM QUE US AGRADIN LES ACTIVITATS PROPOSADES.
JUGUEU I DIVERTIU-VOS MOLT, UNA FORTA ABRAÇADA!

Esperem les vostres fotografies amb molta il·lusió!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada