dilluns, 27 d’abril del 2020

Recomanacions P5. Setmana 27 d'abril

HOLA DOFINS!

Com esteu? Esperem que estigueu tots i totes molt bé tant de salut com d'ànims.  Estem segures que SÍ, perquè sou uns CAMPIONS i unes CAMPIONES.
Aquesta setmana les propostes són més matemàtiques però sense oblidar la creativitat i la importància de moure el cos!  I clar, sense deixar de practicar una mica l'anglès.  Esteu preparats i preparades?
Esperem que gaudiu molt i recordeu que sempre ens podeu deixar un comentari aquí al bloc o enviar un correu a la vostra mestra, ja que ens fa molta il·lusió rebre els vostres comentaris i activitats! I per últim, al final de tot, trobareu algunes sorpreses!

JUGUEM AMB LA GEOMETRIA

Mira aquest conte i estigues atent/a: reconeixes totes les formes geomètriques que hi apareixen?


Reconeixes la veu de la narradora? ;)

FORMES PLANES: CERCLE, QUADRAT, TRIANGLE I RECTANGLE
Demana ajuda per dibuixar en un full (blanc, de colors, de revista o de diari):
3 CERCLES, 3 QUADRATS, 3 TRIANGLES I 3 RECTANGLES.  Després retalla'ls i els col·loques de manera desordenada sobre una superfície plana.

Tot seguit, classifiqueu aquestes figures segons la seva forma geomètrica.  Oralment diem els seus noms i també podem escriure el nom de les figures.  Després comptem el nombre de costats que tenen.  Totes les formes geomètriques tenen el mateix nombre de costats?

M'ENDEVINES?
Després podeu jugar a endevinar quina figura geomètrica us dibuixen a l'esquena.  Per parelles, un de la parella dibuixa una figura, amb el dit, a l'esquena de l'altre, i l'altre ho ha d'endevinar;  després us canvieu els papers.




FEM SERIACIONS
Agafeu les figures geomètriques de l'activitat anterior perquè hem de crear una sèrie seguint un patró.  Segons el nivell de cada nen/a podem començar amb dos elements (p.e., quadrat-triangle) o tres elements (p.e. quadrat-cercle-triangle), després també es pot intentar amb quatre elements (p.e. quadrat-cercle-rectangle-triangle).  La sèrie l'han de continuar dibuixant les figures geomètriques.

FEM UN DIBUIX GEOMÈTRIC
Pensem i construïm un dibuix amb aquestes formes geomètriques.  Després, expliqueu oralment que heu dibuixat.  Si el vostre fill/a es veu capaç, pot escriure una frase explicant el dibuix. (Els podeu ajudar escrivint vosaltres el model o indicant-li si s'oblida alguna lletra o no separa les paraules).

Feu una fotografia del resultat final i envieu-la al correu de la vostra tutora.

ELS COSSOS GEOMÈTRICS: CILINDRE, ESFERA, PRISMA I CUB
Obre aquest enllaç per repassar els cossos geomètrics, comença per on posa "MIRA" i ves passant les pàgines amb la fletxa de la part inferior dreta.

http://www.xtec.cat/~dvert/geo/porta.swf


PROBLEMES GEOMÈTRICS
Apa, segur que ja saps resoldre aquests problemes:


Pots inventar-te algun problema més?

CACEM LA GEOMETRIA
Per acabar, un últim repte: quants cossos i figures geomètriques trobeu per casa?

MOVEM EL COS

LA DESFILADA DELS ANIMALS
PAS 1: fes rodar la ruleta:

PAS 2: fes una desfilada imitant l'animal que t'hagi tocat
PAS 3: torna al pas 1 tantes vegades com vulguis

PAS 4 (opcional): quins altres animals podrien estar en aquesta desfilada?  Inventa't passos per nous animals.

Per acabar i relaxar una mica el cos podeu seguir aquesta classe de IOGA EN FAMÍLIA:



ENGLISH
Repassarem el vocabulari de la setmana passada;  escolta molt bé i relaciona cada paraula amb la seva imatge.



També farem un repàs al nom dels colors:



Dofins, encara esteu a temps d'enviar un petit vídeo on una persona de casa us pregunti quin temps fa i vosaltres li contesteu en anglès (veure al final de tot de les recomanacions P-5 setmana 14 d'abril).  El posarem aquí la setmana vinent per tal que us pogueu veure!  Animeu-vos i envieu-lo a l'adreça de la Joana P.

-------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------

TENIM PER A VOSALTRES 3 SORPRESES: 

Primer, un recull de fotografies d'una de les activitats que va tenir més èxit la setmana passada.  Dofins, vau fer genial els abecedaris!



Us animem a enviar fotografies de les activitats que us demanem per així poder anar fent un recull ben bonic de tots i totes!

Després, un conte d'emocions (reconeixeu qui l'explica?)

EL PEP I L’ADELA, DE LA TRISTESA A L’ALEGRIA  (Autora: Mari Creu Royo)

I per acabar, la dansa del "DRAC FEROTGE" d'en Jordi Tonietti.  Les mestres ho hem preparat amb molta il·lusió.  Animeu-vos a ballar amb nosaltres!!


2 comentaris:

  1. Hola! No podem obrir l^ enllaç dels cossos geomètrics ni el conte . El ball ens ha agradat molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, em sap greu!
      De vegades és per algun tema de la configuració del navegador. Podeu provar d'entrar amb un altre navegador? Generalment el firefox i el safari funcionen bé. També es pot revisar la configuració, en ocasions tenim marcat que no obri determinades pàgines o executi "flash" i similars que són el que fa funcionar aquestes activitats...

      Elimina